Joulupukkipujottelu Vihdissä. Ensimmäinen Mandatun Alpine Tourin kisajakso laskettiin Levillä.

18.12.2023

Järjestyksessään 12. joulupukkipujottelu järjestettiin viikonloppuna Vihti Ski Centerissä. Kisaisäntänä oli Helsinki Ski Club ja kunniavieraana joulupukki, joka esiintyi kisarinteessä esilaskijana. Lasten ja nuorten kisakausi Etelä-Suomessa voitiin aloittaa hyvissä olosuhteissa. Viralliset tulokset on luettavissa HSC:n sivuilla helsinkiskiclub.fi/joulupukkipujottelu.

Joulupukki oli mukana myös palkintoseremoniassa.

Hyssiläiset superpujottelussa 16.12.

N8 Pihla Sarrola aika ensimmäisellä kierroksella 54.30. Toisella kierroksella viimeinen keppi oli väärässä paikassa. Pihlalle merkintä DSQ2.

M10 Elmer Tötterman kuudes.

M12 Santeri Tapiala viides, Miko Ketonen seitsemäs, Elia Sarrola yhdeksäs. Vejne Tötterman joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella. Vejne laski toisella kierroksella kierroksen nopeimman ajan.

N14 voittajana Emilia Leppälä.

N16 kärjessä Stella Winqvist.  Stella oli sarjan ainoa osallistuja ja olisi pärjännyt hyvin myös M16 sarjassa.

Kilpailuihin osallistui 140 laskijaa. Samaan aikaan Levillä laskettu Mandatum Alpine Ski Tour vei 14- ja 16-sarjoista osanottajia. Myös joulupukkipelko saattoi vaikuttaa osanottajamäärään. 12-sarjalaiset olivat käyttätyneet rinteillä hyvin  (ei tarvinnut pelätä joulupukkia), joten osanottajamäärä oli mainio - henkilöitä N12-sarjassa oli 28 ja M12 oli 23.

HySSin edustusjoukkue joulupukkipujottelussa lauanataina.

HySSiläiset pujottelukisassa 17.12.

M10 Elmer Tötterman neljäs. Samuli Timonen hylättiin 1. kieroksella. Toisella kierroksella hyvä aika 48.99. Laskijoita 26.

M12 Vejne Tötterman neljäs. Miko Ketonen 8. Kilpailijoita 21.

N14 Emilia Leppälä voitti. Kilpailijoita neljä.

M14 Urho Vainio hylättiin 1. kierroksella. Toiselta kierrokselta kelpo aika 34.11.

N16 Stella Winqvist oli sarjan ainoa osanottaja. Stellan aika oli päivän toiseksi nopein pitkäkeppiradoilla.

Kisoissa on kiva tavata kavereita !

Mandatum Alpine Ski Tour aloitettiin suurpujottelulla ja kahdella pujottelukisalla Levillä.

Epävirallinen pistetilanne Levin kisojen jälkeen sarjassa M14:

1. Robin Le Bell PeSla 280, 2. Emil Pyrrö HSC 230, 3. Joel Taminen LHS 152, 4. Emil Harju-Jeanty HSC 145, 5. Kasper Huhti TSS 124, 6. Hermanni Lehtinen HimoSki 120, 7. Riku Reijonen HySS 99. Pisteille laski 26 poikaa.

M16: 1. Samu Timonen JoPu 280, 2. Casper Eriksson GrIFK 220, 3. Eero Saravuo HSC 200, 4. Kaarlo Kankaanmäki LHS 131, 5. Eemil Ruotsi JHS 126, 6. Patrick Maksimow GrIFK ... 15. Joni Reijonen HySS 47, 20. Antti Tapiala HySS 36. Pisteitä jaettiin 36 pojalle.

Riku Reijosen pujottelu sujahti hyvin Levillä. Tuloksena kuudes ja viides sija kauden ensimmäisissä Mandatum Alpine Tourin SL-kisoissa. (Kuva J. Reijonen)

N14: 1. Iris Rantalainen LHS 280, 2. Sanni Peltola GrIFK 210, 3. Maisa Neste HSC 200, 4. Emma Pajala 150, 5. Frida Aapro 145 GrIFK ja 6. Miila Kankaanmäki LHS 100. Pisteille laski 21 tyttöä.

N16: 1. Wilma Kivelä GrIFK 300, 2. Emily Tasala HSC 220, 3. Lotta Eskelinen KSC 141, 4. Stella Jaakola SCST 130, 5. Amelie Tilander GrIFK 126,  6. Erika Piirainen GrIFK 124 ja Laura Silvast LHS 124. Pisteitä 21 tytölle.

Kisojen tulokset luettavissa Skisport Finlandin sivuilla. Helpommin osoitteessa facebook.com/LeviAlpineSkiRaces.

Seuraava Mandatum Alpine Tourin kisajakso on Kuopion Tahkolla 11.-14. tammikuuta. Lajeina 2 X SL ja 2 X GS.